Pikkujoulujen "BlingBling"kakku. Kakku koostuu kaakaokakkupohjasta joka on kostutettu vaniljamaidolla ja sivelty sullalla maitosuklaalla. Väleissä valkosuklaakarpalomousse sekä kinuskikastiketta. Päällä marsipaanikuorrutus jonka alla voikreemi. Marsipaanikuorrutukseen painoin lumihiutalemuotilla jälkiä levyn kaulimisen jälkeen ennen kuin nostin levyn kakun päälle. Näin tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa myös painelukuvioita. Kakun reunat siistin punaisella marsipaanilla ja suihkuttelin pinnalle kimallespraytä. Koristeena marsipaanista tehty joulutähti. Kakun ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta (www.kinuskikissa.fi/). Kakkupohja tosin oli omasta kakkukirjastani ja täytteessä käytin karpaloita sekä valkosuklaata puolukoiden ja hasselpähkinävalkosuklaan sijaan. Mukavasti kakku hupeni suihin ja oli kyllä hyvää omastakin mielestäni. Tosin eihän noilla aineksilla voi huonoa tulla! Karpalot toivot kakkuun mukavaa kirpeyttä ja tasapainoittivat suklaiden sekä kinuskin makeutta.

 

Kokeilin kakun koristeeksi myös marsipaanilumihiutaleita joihin olen kovasti tykästynyt. Joulutähti näytti kuitenkin paremmalta tuoden vähän väriä kakkuun.

 

 

Sellaisiakin ihmisiä on jotka eivät suklaasta pidä! Hänelle siis tekaistiin turkinpippurikakku kun muut mussuttelivat suklaakakkua. Turkinpippureita oli sulatettuna juustomassassa ja myös päällisen kiille oli tehty sulatetuista turkinpippureista. Melko mielenkiintoisen makuista, varsinkin näin ei-salmiakki-fanin suussa. Koristeet marsipaanista. Kakun päällä oli ikävästi kerääntynyt vesipisaroita kun kakku matkasi kylmälaukussa n. 600 km Kuopioon, mutta eipä ne lopulta paljoa haitanneet.

 

Pirkan vanhan ohjeen mukaan tehtyä hyväksi todettua mausteista glögijuustokakkua jälleen kerran tarjolla. Lumihiutalekoristeet tein marsipaanista muotin avulla. Marsipaanikoristeet ovat kauniita juustokakun päällä, mutta sulavat harmillisen nopeasti.