Otin kerrankin vaihekuvia siitä miten koristeet kakun päälle syntyvät. Kaikki alkaa siis pahviluonnoksesta, jonka piirrän joko vapaalla kädellä tai paperin läpi netistä löytämäni mallikuvan pohjalta.

Pahvista leikkelen kaavat kuvan edetessä ja niitä apuna käyttäen leikkaan hahmon ohueksi kaulitusta marsipaanista/sokerimassasta. Leikkaamiseen käytän veistä, pitsaleikkuria tai kuvassa näkyvää leikkuupyörää. Alustana käytän silikonimattoa, joka on todella kätevä, sillä siihen marsipaani ei tartu lähes ollenkaan, eikä tomusokeriakaan tarvita näin ollen niin paljon.

Käytän hahmoissa mahdollisuuksein mukaan valmiiksi värjättyjä massoja tai sitten värjään sopivan sävyn itse. Hahmo alkaa muotoutua pala palalta. Kokoan hahmot leivinpaperin päälle ja levitän pohjalle vielä tomusokeria, jotta kuvan saa helposti irti ja siirrettyä kakun päälle.

Leikkaan pahvista myös silmille, nenälle ja suulle kaavat, jotta niistä tulee kerralla oikean kokoiset. Sovitan myös kaavoja hahmon päälle, jotta näen ovatko kaikki palaset oikeilla kohdillaan.

Viimeiseksi lisään pienimmät yksityiskohdat ja tarpeen vaatiessa maalaukset. Tässä lisäsin poskiin hieman punaista tomuväriä pienellä sudilla.