Floran lehtimainoksesta bongasin aivan mahtavan karusellin, joten ei kun Floran kotisivuille kaavoja tulostamaan! En ole kovinkaan paljon piparkakkutalojen kokoamista harrastellut. Kotona kyllä aikoinaan on tullut ranskanpastilleja äidin tekemään taloon lätkittyä, mutta siinäpä se, joten haastetta riitti tässä karusellissa! Kaikkein haastavinta oli ehkä talon tekeminen vaihe vaiheelta ja kuivumisen odottelu, kaikkea kun ei saanutkaan valmiiksi samalla kertaa. ;)

Sen verran helpotin urakkaa, että leivoin karusellin valmiista Sunnuntain piparitaikinasta. Tämä kun jäänee lähinnä koristeeksi ja tein sitten erikseen omatekoisesta taikinasta pipareita herkuttelua varten. Floran kampanja-piparimuotteihin en kaupassa törmännyt, joten piirsin paperista kaavat hepalle, norsulle, balleriinalle, junalle ja perhoselle. Lumiukkomuotti löytyi kaapista ennestään.

Piparit on koristeltu pikeerillä ja nonparelleilla sekä sokerihelmillä. Katosta löytyy myös muutama sokerimassasta tehty lumihiutale.

Karusellin kepit tein Floran ohjeiden mukaan, eli paistoin kahden piparin väliin grillitikun, johon pujotin karkkihelmiä. Vähän jo innostuin liikaakin tuosta piparien päällystämisestä pikeerillä kokonaan ja päällystelinkin sitten vähän kaiken. =D

Pieneen kioskiinkin oli kaavat, joten pitihän sekin tehdä. Noita karkkikeppejä oli tarkoitus käyttää karusellissakin osittain, mutta ne olivakin liian lyhyitä, joten luovuin siitä.

Mukavaa joulun odotusta jokaiselle!