Mieheni synttäreitä juhlittiin viikonloppuna ja koska hän on jo pari kuukautta karpannut hyvällä menestyksellä, piti synttärikakunkin tietysti olla vähähiilihydraattinen. Kakun ohjeeseen yhdistin kahta reseptiä karppaus.infon sivuilta. Kiroilevan siilin maalasin pastaväreillä vaahtokarkin makuiselle sokerimassalevylle. Sokerimassa nyt on kaikkea muuta kuin vähähiilihydraattista, mutta sen saikin helposti siirrettyä kakkupalan päältä sivuun ja jättää syömättä. Tosin vapaaehtoisia pikkuapureita sokerimassan tuhoamiseen löytyi vähän liiankin hanakkaasti eli syömättä se ei jäänyt... ;)

KARPPAAJAN LIME-JUUSTOKAKKU

Pohja:

n.80 - 100 g manteli- tai pähkinärouhetta

n. 80 g voita

Täyte:

4 liivatetta

2 limeä

liraus sitruunamehua

400 g Tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

vanilja-aromia

makeutusainetta

koristeluun esim. 2 limeä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata voi ja lisää pähkinärouheeseen. Itse käytin n. 80 g pähkinärouhetta, johon lisäsin vähän mantelijauhetta kunnes koostumus oli sopiva. Vuoraa halkaisijaltaan n.20-23 cm olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat esim. Keiju Sprayllä. Levitä pähkinäseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.

Pehmennä tuorejuusto vatkaamalla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta kahdesta limestä kuoret ja purista mehu. Kuumenna n.3-4 rkl limen mehua ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta seos limen mehulla ja kuorella, vanilja-aromilla, sitruunan mehulla ja makeutusaineella. Lisää vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja kaada vuokaan pohjan päälle hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele esim. ohuilla limen viipaleilla.

Kakku oli mukavan raikas, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että aidolla sokerilla olisi kuitenkin tullut parempaa. ;) Hyvästä korvikkeesta kakku kuitenkin kävi ja pohjakin maistui ihan hyvälle eikä pähkinäseos puskenut ollenkaan liian hallitsevasti läpi niin kuin pelkäsin.

Onnea vielä kulta! <3