Ystäväperheen Frida juhlii tänä viikonloppuna ensimmäisiä synttäreitään ja sain tehdä juhliin kakut. Toiveena oli kaksi kakkua ja vinkkejä sain että kakut voisivat olla keväisiä väritykseltään ja niissä voisi olla mahdollisesti kukkia, rusetteja, hiekkalaatikkoleikkejä ja uudet ensikengätkin Frida oli juuri saanut. Aika vapaat kädet sain kuitenkin toteutukseen. Kakuissa on 4 munan sienikakkupohja ja täytteenä toiveesta vadelmamousse sekä lemoncurdia. Harmiksi minulla oli kotona lemoncurdia vain yksi purkki ja kaupastakin se oli loppu, joten kakuissa on toisessa välissä limecurdia lemonin sijaan, mutta yhtä hyvää sekin mielestäni on. Kostutukset on tehty vaniljamaitojuomalla ja pinnalla on kaulintamassa jonka alla voi-sokerikreemi.

Ensimmäiseen kakkuun yhdistin hiekkalaatikko- ja ensikenkäteeman. Hiekka on kaurakeksimurua, tossut sokerimassaa ja hiekkalaatikon välineet marsipaanin ja sokerimassan seosta. Tossut tein samojen tennariohjeiden mukaan kuin aiemmin tässä kakussa. Kenkien nauhoiksi laitoin tällä kertaa ihan vain organzauhaa. Kakun reunoja kiertää marsipaanista leikelty ruoho, sekä pieniä marsipaanileppäkerttuja ja mehiläisiä, joiden mustat osat maalasin pastavärillä. Teksti on spritsattu valkosuklaalla.

Toiseen kakkuun tein koristeeksi sokerimassasta ison rusetin sekä erilaisia kukkia ja perhosia. Osaa kukista sävytin hieman punaisella tomuvärillä ja liimasin kimallegeelillä keskustaksi sokerihelmiä. Lisäksi sudin isompien kukkien terälehtiin vähän kimalletomua. Kakkua kiertää samanlainen ruoho kuin hiekkalaatikkokakussakin, sekä samanlaiset leppäkertut ja mehiläiset. Teksti on tässäkin kakussa valkosuklaata.

Suuren suuret onnittelut Fridalle ja ikimuistoisia ensimmäisiä synttärijuhlia! =)