Ystäväni vietti eilen synttäreitään ja toivoi minulta kakkua kahvituksiin. Aiheeltaan kakun toivottiin liittyvän vaikka jotenkin sukeltamiseen ja Thaimaaseen, sillä nämä ovat kovasti sankarin sydäntä lähellä. Toteutuksesta tuli lopulta vähän lapsekas, kun vähän kaikkea innostuin väkertämään, mutta eihän se kolmekymppinen vielä mikään vanha olekaan eikös vaan? ;) Mallia kakun hahmoihin hain jenkki/brittiläisistä kakkublogeista.

Kakun täytteeksi toivottiin banaani-kiivi-valkosuklaamoussea, sillä banaani-kiivipyörre Spice-Ice:ssa kuuluu synttärisankarin suosikkeihin. Olikin hauska kokeilla vaihteeksi jotain ihan uudenlaista täytettä. Tein täytteeseen perinteisen moussepohjan kermasta ja tuorejuustosta. Lisäsin täytteeseen  kaksi soseutettua kiiviä sekä puolitoista banaania ja sulatettua valkosuklaata sekä varmuudeksi vielä pari liivatetta. Kostutukset tein vaniljamaitojuomalla. Päällinen on kaulintamassaa, jonka värjäsin kahteen eri sinisen sävyyn, jotta veden pinnassa olisi vähän eloa. Sävyerot näkyivät luonnossa paremmin kuin näin kuvassa. Kaulintamassan alla on eristeenä voi-sokerikreemi.

Koristeet tein pääasiassa kaulintamassasta, ainoastaan mustat osat ovat sokerimassaa. Valkoiset kuohut (joihin en ollut ollenkaan tyytyväinen) ovat pikeeriä. Tässä Anna siis sukeltelee tai ehkä pikemminkin tällä hetkellä snorklailee pullot selässä. ;)

Vedessä ajelehtii onnittelulautta, jolle merikilpikonna on juuri nousemassa. Kilpikonnan tein vaaleanruskeaksi värjätystä kaulintamassasta ja leikkelin sekä painelin pintaan kiinni tummanruskeaksi värjätystä ohuen ohueasta kaulintamassasta kuvioita. Taustalla lähestyy haiparvi.

Jossain blogissa näin tällaisen lonkeroitaan vedestä nostavan mustekalan sekä pepsodent-hymyisen hain ja pakkohan niitäkin oli kokeilla...

Nemo kavereineen kiertelee kakun kylkiä. Leikkasin kalat oranssista, liilasta ja keltaisesta kaulintamassasta ja maalasin yksityiskohtia valkoisella, mustalla sekä keltaisella pastavärillä.

Suuren suuresti vielä onnea Anna! <3