Kummipoikani vietti uutena vuotena synttäreitään ja toivoi juhliinsa monsteriautokakkua. Monsteri ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen joten siirryttiin plan B:hen, joka oli itseasiassa myös alkuperäinen suunnitelma eli lohikäärmekakku. Kyseessä oli naamiaisjuhlat ja sankari itse pukeutui joululahjaksi saamaansa lohikäärmepukuun, josta siis kakun aihekin syntyi. Juhlissa mukana oli 14 aikuista ja 15 lasta joten kokoakin kakulla sai olla. Päätin ensimmäistä kertaa tehdä varsinaisen kerroskakun, jolle sitten tuli muhkeutta vähän liiaksikin. :) Yhteensä kakkuihin tein kahdeksan munan suklaisen sienikakkupohjan. Täytettä ja siten korkeutta kakulle tuli reippaasti ja lopulta alempaa kakkua nirhaistiin vain parin palan verran... Noh hukkaan se ei kuitenkaan onneksi päätynyt. Täytteeksi tein kakkuun kinuskisen daim-mascarpone moussen Suklaamuruja blogista löytämäni hyydykekakun ohjeen pohjalta. Kostutukset jälleen vaniljamaitojuomalla.

Kuorrutus ja koristeet ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kakun pinnalle ripottelin sinistä koristesokeria kimaltamaan. Lohikäärmeeseen tuputtelin vähän elävyyttä vihreällä ja keltaisella jauhevärillä. Alemman kakun reunoille tein ilotulituksia niin maalaten, marsipaanista muotoillen kuin sokerikuulien ja kimallegeelien avullakin. Niistä ei sitten sen enempää sillä jälki oli kaikkea muuta kuin kaunista ja ilotulitteita ei sitten tässä blogissa enää jatkossa tullakaan näkemään! ;-D

Rouva V:n blogista sain äärettömän hyviä vinkkejä kerroskakun tekoon ja niiden ansiosta kakun teko olikin helppo homma. Säilytys ja logistiikka sen sijaan vaatikin jo vähän enemmän... ;)  Ensi kerralla kannattaa ehkä suunnitella kerroskakku jo alkujaan eikä vaihtaa suunnitelmia lennossa, niin silloin ehkä osaa alemmankin kerroksen koon suhteuttaa vähän paremmin. Pääasia kuitenkin että sankari vaikutti tyytyväiseltä kun pääsi syömään lieskoja ja kakku maistui hyvältä.

Onnea vielä hurrrrjalle lohikäärmeelle!! <3