Tässä se on, ensimmäinen hääkakkuni! Siskoni oli kaasona häissä, joihin toivottiin pientä kakkua hääparin leikattavaksi. Juhlavieraille oli perinteisen kakun sijaan tarjolla vadelma-valkosuklaa macaron leivoksia. Ensimmäistä kertaa uskaltauduin tarttumaan haasteeseen, sillä jotenkin nuo hääkakut ovat niitä kakuista pelottavimpia. ;) Hääkukkana käytettiin hortensiaa ja morsiamen toiveena oli kolmiulotteista pintaa, köynnöstä tai pitsiä ja perhosiakin häiden teemassa vilahteli.

Hortensian kukat tein tavallisella kukkamuotillani leikkaamalla yhden terälehden pois ja vähän muotoilemalla. Kakku on päällystetty FunCakesin valkoisella marsipaanilla, hortensian tein marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. Kakku on 2 munan pieni sienikakku, jonka sisällä on vadelmamousse valkosuklaarouheella.

Tilailin ebaysta hentoja valkoisia riisipaperiperhosia, jotka toivat juuri sopivasti herkkyyttä ja lisää kolmiulotteisuutta kakkuun. Köynnökset tein marsipaanipuristimella ja koko kakun suihkin kimallesuihkeella.

Kakun etureunaan tein hääparin nimikirjaimet kutsuissa käytettyä fonttia jäljitellen. Maalailin alkoholiin liuotetulla kultatomuvärillä myös kakun alareunaa kiertävän marsipaaninauhan, kulta kun oli myös yksi häiden teemaväreistä.

Paljon, paljon onnea ja kaikkea hyvää myös upeiden häiden jälkeen Sirja & Peter. Kiitos tästä haasteesta sekä suuresta luottamuksesta! =)