Makeita leivonnaisia on tullut tehtyä niin pienestä pitäen kun vispilä on kädessä pysynyt. Sen verran kroonisesti on aina karkkihammasta kolottanut, että makeaa on täytynyt saada vaikka itse väsäten. Muutamia vuosia sitten (ehkä jo yli kymmenen??) sydämeni veivät erilaiset juusto- ja moussekakut ja sille tielle jäin pitkäksi aikaa. Vasta viime vuonna tein ensimmäisen varsinaisen täytekakun löydettyäni tieni erilaisiin kakkublogeihin ja sitä kautta mitä ihanampiin koristeluihin! Läheskään aina en ole muistanut kuvia kakuistani ottaa, mutta ehkä tästä eteenpäin ryhdistäydyn, kun on paikka jonne kuvat voi liittää. =)

 

Isänpäiväksi ei ollut tarkoitus tehdä omaa kakkua, koska juhlapaikkoja oli kierrettävänä niin monia että kakkuja sai varmasti tarpeeksi maistella. Kuitenkin... lauantaina iski kauhea pakko leipoa ensimmäistä isänpäiväänsä viettävälle kullalle ihan oma kakkukin ja tälläinen siitä pikakakusta sitten tuli. Kakussa oli suklaapohja ja välissä mariannerahkatäyte. Päällä oli marsipaania, jonka oli tarkoitus jäädä marmoroidusti siniseksi, mutta kaulittaessa väri tasoittui kummasti ja lopputulos oli lähes kokonaan vaaleansininen. Koristeteksti ja kukat olivat myös marsipaania. Kakun sivussa oleva kuoppa on nopean, silloin 8kk olevan, pikkuapulaisen peukalon jälki!

 

"Kuutin" puolivuotiskakun aiheena oli äidin suosikki hahmo eli Myyrä! Kakun muotoilin lasagnevuoassa paistamastani kakkupohjasta ja täytin sitruunamoussella. Päällinen oli Kick-karkeilla mustaksi ja harmaaksi värjättyä marsipaania. Käytin vihreää marsipaania, jotta massa värjäytyisi vähän nopeammin mustaksi. Kick-karkit olivat kuitenkin niin kovia, että oli melkoinen vaiva saada marsipaanimassasta tasaista ja vaikka kuinka vaivasin niin lopulta kakun päälläkin näkyy vielä jälkiä epätasaisuudesta. Myyrän "hiukset" leikkasin lakritsimatosta. Tähän kakkuun olin todella tyytyväinen. Se näytti siltä kuin olin suunnitellutkin ja täytteen sitruuna sekä päällisen lakritsi sopivat todella hyvin yhteen. Kakun jälkeen tosin vannoin etten enää ikinä tee mustaa kakkua, mieluummin vain pastellin sävyisiä! :-D

 

 

"Kuutin" ristiäiskakun toteutin charlottamaisesti. Vuorasin kakkuvuoan reunat ja pohjat vadelmahillo/rahkatäytteisillä kääretorttupaloilla ja kakun keskelle tuli täytteeksi vadelmakermarahkamousse. Kakut on päällystetty vihreällä marsipaanilla, jonka alla on voikreemi. Koristeet on myös tehty marsipaanista. Kakku oli ihanan raikas ja säästyin "pelottavalta" kakun kostuttamiselta toteuttaessani sen näin.

Lähikuva lehtien suojassa nukkuvasta vauvasta.

 

Pikkumiehen 1-v. synttäreille tein siskoni kanssa leppäkerttukakun. Sisko vastasi lähinnä kakun teosta ja minä koristelusta. Täyte oli muistaakseni sitruunainen ja päällä oli vaahtokarkkitaikinaa. Vaahtokarkkitaikinan värjääminen mustaksi ja kirkkaanpunaiseksi oli yhtä tuskaa! Taikinaa sai vaivata ja vaivata ja lopulta se "söi" kokonaisen purkin pastaväriä enne kuin väri oli riittävän voimakas. Sankari oli kuitenkin tyytyväinen!

"Nurmikko" on elintarvikevärillä vihreäksi värjättyä kermavaahto.

 

Joulupöydässä nautimme karpalojuustokakkua. Kakku tosin koki pienen onnettomuuden ja päällä ollut folio tarttui kiilteen pintaan aiheuttaen ruman jäljen... Onneksi maku oli kuitenkin kohdallaan ja tätä on leivottu monet kerrat uudelleenkin. Koristeet on muotoiltu marsipaanista.

 

Tässä siis se ensimmäinen tekemäni täytekakku joka oli harjoituskakku pienen Elias pojan ristiäisiin. Enää en muista mitä välissä oli, todennäköisesti vadelmaa, rahkaa ja kermaa, mutta päällä oli ainakin vaahtokarkkitaikinaa.

 

Koristeet tein myös vaahtokarkkitaikinasta, jota maalasin elintarvikeväreillä (nestemäisillä ja pastaväreillä).