Törmäsin kakkublogeissa pyöriessäni valkosuklaasta tehtyyn mutakakkuun ja pakkohan sitä oli testata! Itse ei ole koskaan tullut mieleenkään, että mutakakkua voisi tehdä tumman suklaan sijaan myös valkoisesta suklaasta. Päältäpäin tämä ei ehkä ole se kaunein ja houkuttelevin kakku mutta ah niin namia. =) Tämän ohjeen otin suoraan Ewelynin blogista ewelynin.vuodatus.net/blog/1898355/white-mudcake/ ja tässä se vielä uudelleen, jotta itsekin löydän tarvittaessa:

Valkosuklaamutakakku

4 munaa

2 dl sokeria

200 g valkosuklaata

200 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja voi ja kaada vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 25 cm). Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12min.

Tein kakun halkaisijaltaan n. 22 cm vuokaan jolloin sopiva paistoaika olisi ollut noin 15 minuuttia. Itse paistoin kakku aavistuksen liikaa koska kakku oli 15 minuutin jälkeen niin hyllyvä, mutta olisi vaan pitänyt uskoa ohjetta. ;)