Veeti täyttää 3 vuotta ja isoäiti 91 vuotta ja molemmille toivottiin omaa kakkua. Molemmissa kakuissa on sama täyte eli kuningatarhilloa ja diplomaattikreemiä, kostutukset vaniljamaitojuomalla. Kakut ovat pienet kolmen munan kakut, halkaisijaltaan n. 18 cm. Päällinen on kummassakin kaulintamassaa, jonka alla voi-sokerikreemi. Koristeet on tehty kaulinta -ja sokerimassasta.

Veetin kakkuun toivottiin veturia ja mielestäni Tuomas Veturi on niin suloinen että päätin ottaa sen aiheeksi. Tein koristeen jo pari päivää aikaisemmin, jotta sain rauhassa touhuta pienten yksityiskohtien kanssa. Selailin veturin kuvia netissä, valitsin mieleisen ja piirsin sen voipaperille, josta taas siirsin kuvan pahville. Pahvista leikkelin sitten osittain kaavat helpottamaan työtä. Joku kerta täytyisi uskaltautua kokeilemaan maalausta, se olisi jo varmaan helpompaa, mutta toisaalta tällä marsipaanista muotoilu/leikkaamistaktikalla tulee kivan kolmiulotteinen hahmo.

Reunoja kiertämään laitoin junaradan. Tosin siinä tuli pieni moka. Jo rataa tehdessä mietin, että mitä eroa on junaradalla ja aidalla, ja kun rata oli valmis keksin ratkaisun. Junaradassa poikittaispuut kuuluisi olla pitkien puiden alla, mutta siinä vaiheessa se oli jo liian myöhäistä! Noh, joko Tuomas veturi on päässyt aitaukseen tai sitten hän kulkee vähän möykkeröisempää tietä, päivänsankari päättäköön! =D

Isoäidille toivottiin samanlaista kakkua mitä tein aikaisemmin 85-vuotis synttäreille. Erona tässä kakussa aikaisempiin onkin ainoastaan spritsaukset, jotka tein tällä kertaa pikeerillä valkosuklaan sijaan.