Marjatäyte on yksi varma suosikki. Täyteeseen saa mukavasti raikkautta lisäämällä siihen vähän sitruunan mehua. Täytteestä tulee runsas täyte yhteen väliin, halkaisijaltaan n. 28 cm kakkuun.

MARJATÄYTE

200-300 g esim. mansikoita, mustikoita tai vadelmia

100 g vaniljatuorejuustoa

2 dl vispikermaa

Tomusokeria maun mukaan (n.2-3 rkl)

(Sitruunamehua)

2 liivatetta

2 rkl vettä

n. 100g esim. Kuningatarhilloa

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastemarjat ja soseuta ne. Sekoita marjasoseeseen vaniljatuorejuusto. Vaahdota kerma ja yhdistä marjaseokseen. Mausta halutessasi sitruunalla ja tomusokerilla. Kiehauta vesi ja lliuota siihen liivatteet. Lisää täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle ohuelti ensin haluamaasi hilloa ja sen päälle täyte. Hyydytä kakku jääkaapissa muutama tunti ennen koristelua.