Tässä resepti kakkupohjaan, jota käytän lähes aina. Rasva-maitoseoksen lisäys taikinaan tekee kakusta jämäkämmän, joten sitä on helpompi käsitellä ja kakku on myös mehukkaampi, joten se tarvitsee vähemmin kostuketta.  Sienikakku myös kohoaa mielestäni uunissa tasaisemmin kuin sokerikakkupohja. Ohjeella tulee noin pari munaa isompi kakku kuin tavallisesta sokerikakkupohjaohjeesta, eli tämä neljän munan ohje vastaa noin 6 munan tavallista ohjetta. Tätä ohjetta käytän halkaisijaltaan n. 25cm vuoassa. Tällöin kakusta tulee suhteellisen korkea täytteineen ja käytänkin vuoassa lisäreunoja täyttövaiheessa, koska ylin kakkupohjakerros tulee usein vuoan reunan yli, tietenkin täytteen paksuudesta riippuen.

4 munaa

3 dl sokeria

75 g margariinia tai voita

1,5 dl maitoa tai vettä

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min). Laita margariini ja maito (tai vesi) kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma margariinimaitoseos ohuena nauhana munavaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos munaseokseen varovasti käännellen. Paista uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia, eli kunnes pinta on kullanruskea, kakku irtoaa vuoan reunoilta  ja tikulla koitettaessa tikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä kakku.