Mikko lähti viettämään 40-v synttäreitä Kuusamoon ja vaimo pyysi yllätykseksi mukaan pientä Mustanaamio kakkua. Ajattelin että ihan loistava aihe kokeilla kakkumaalausta! Tein alustan valkoisesta sokerimassasta, jonka annoin hetken kuivahtaa, ja maalattuani kuvan pastaväreillä leikkasin mustanaamion massasta irti. Suunnitelmat vaan muuttuivat matkalla sen verran, että teinkin pyöreän kakun sijaan neliömäisen, jotta se mahtuisi paremmin matkaamaan kylmälaukussa. Tämä taas vaikutti siihen että pyöreälle kakulle suunniteltu mustanaamio olikin liian suuri neliökakkuun ja jäi pönköttämään kakun päälle ja vähän ohi reunojenkin. :( Kyllä harmitti! Toivoin että sokerimassa pehmenisi kakun päällä hieman ja laskeutuisi kauniisti kakun päälle, mutta näin ei ainakaan muutamassa tunnissa käynyt. Saa nähdä auttaako pitkä matka kylmälaukussa. Toivottavasti! Tästä oppineena taidan seuraavat maalaukset tehdä suosiolla marsipaanille, se kun tuntuu tulevan paremmin toimeen kanssani! ;) Itse maalaaminen oli kyllä hauskaa puuhaa joten sitä kokeilen jatkossakin.

Kakussa on kolmen munan sienikakkupohja johon lisäsin 130g tummaa suklaata. Kostutukset tein Frezza Vaniljalla ja välissä on tummasta suklaasta tehty suklaamousse & vadelmia. Frezza sopi mielestäni tällaisen suklaakakun kostutukseen loistavasti. Täytyy toistekin kokeilla muitakin makuja. Päällinen on jälleen värjättyä kaulintamassaa jonka alla sokerikreemi. Kakun kylkiin laitoin kaulintamassasta tekstin Onnea Mikko 40-v.

Tässä kuvakulmassa näkyy hyvin miten mustanaamio "kiikkuu" kakun päällä... :-/ Kaiken lisäksi koittaessani hellästi painaa mustanaamiota kakkuun sen toisen käsivarteen tuli pieni halkeama, sokerimassa kun on niin kovin haurasta kuivuessaan. Noh, tulipa taas opittua paljon uutta tälläkin kertaa, joten eikun uutta maalausta yrittämään. Onnea vielä Mikolle! Toivottavasti nämä pienet kauneusvirheet eivät haitanneet!