Opiskelukaverin tyttö sai tänään nimen ja sain tehdä juhliin ristiäiskakun. Tällä kertaa kokeilin vähän erilaista koristelua ja tein kukkaisvauvan Mansikkamäen Eben ohjeita mukaillen. Mietin onnistuukohan vatsallaankin nukkuvan vauvan tekemään kukan sisään ilman että se hautautuu kokonaan kukan terälehtiin, mutta onnistuihan se ja jopa vielä ihan hyvin! 

Kakku on kuuden munan sienikakku jonka välissä on vadelmamoussea sitruunalla raikastettuna. Kostutukseen käytin vaniljamaitojuomaa ja eristeenä voi-sokerikreemiä. Kakun päällinen on sokerimassaa, mikä aiheuttikin vähän harmia. Ostin valmiiksi haaleanpunaista sokerimassaa Tiimarista ja vaikka päiväystä oli huhtikuulle asti oli massa siltikin jotenkin kuivahtanutta ja kovaa. Yritin vaivata massan pehmeäksi ja sainkin sen ihan hyvin kaulittua, mutta kakun päälle massaa ei meinannut saada millään kauniisti. Massa meinasi repeillä ja meni alareunasta rypyille. Onneksi suuremmilta repeilyiltä vältyin, mutta hiushalkeamia tuli kakun yläreunan kulmakohtaan ja alas laitoin lopulta kiertämään valkoisen sokerimassanauhan peittämään rumaa alareunaa. :-/ Siinä vaiheessa kun kakku piti päällystää oli jo liian myöhäistä lähteä valittamaan sokerimassasta kauppaan... Tästä lähin painelen ja tunnustelen kyllä joka kerta massan ennen ostoa ja jos vähänkään tuntuu kovalta jätän suosiolla ostamatta! No onneksi kakkuun haluttiin muutenkin ympärille rusetti ja eihän massan kovuus vaikuta makuun tai muutenkaan kakun syömiseen mitenkään. Vähän vaan nosti hikeä otsalle kakun tekijälle...

Kukat ovat sokerimassaa joita sävytin hieman punaisella tomuvärillä ja keskustaan laitoin sokerihelmiä. Itse vauva on kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta, mutta terälehdet ympärillä pelkkää sokerimassaa. Terälehtiin sudin punaista tomuväriä sekä kimalletta.

Suuren suuret onnittelut Peppi Eveliinalle kauniista nimestä!

Nyt onkin vuorossa pieni kakkuilutauko. Tarkoituksena olisi sinä aikana tehdä vähän joulupipareita ja joulukaruselli. Saapi nähdä saanko aikaseksi mitään julkaisukelpoista! Piparit kun ovat vähän uutta aluevaltausta, tai ainakin se tyyli mikä on suunnitteilla... =)