Ystäväpariskunta toivoi poikansa ensimmäisille synttäreille Barbapaavo kakkua, koska se on heille tärkeä hahmo ja lisäksi jalkapallo on sydäntä lähellä. Törmäsin netin kuvahaussa pieneen Barbapaavo ensikirjaan, jossa Paavo piteli jalkapalloa käsissään ja siinähän se täydellinen malli kakkuun sitten olikin! Hieman lisähaastetta kakkuun toi se, että ystävämme asuvat Kuopiossa ja me siis täällä Turun lähettyvillä, joten kakulla oli tiedossa melkoinen matka synttäripöytään. Kyyti kakulle järjestyi kuin ihmeen kaupalla, mutta kakku joutui matkaamaan useamman päivän, joten tavallinen moussekakku ei tullut kysymykseen, vaikka matka taittuikin kylmäkuljetuksessa. Lopulta pohdittuamme vaihtoehtoja päädyimme sacher-kakun tyyppiseen kakkuun, joka säilyy hyvin ja oikeastaan vain paranee vanhetessaan.

Tarkoitus oli ottaa tästä muotokakusta oikein vaihekuvia, mutta innostuksissani kakkua tehdessä muistin ottaa vain kaksi kuvaa. =) Leivoin sacherpohjan tuplaten reseptin määrät suorakaiteen muotoiseen reunavuokaan. Leikkasin pahvista Barbapaavon mallin, jonka avulla leikkasin kakkupohjan oikean malliseksi ja halkaisin kakkupohjan kolmeen osaan. Kuva on kakun täyttövaiheesta, jossa olen sivellyt kostutetun kakun ensimmäiseen väliin aprikoosihilloa. Hillon päälle levitin suklaakreemiä ja toisen kakkuvälin täytin samoin. Kakun kostutukseen käytin laihaa kahvia, jota maustoin hieman vaniljasokerilla.

Täytön jälkeen päällystin kakun kaakaojauheella maustetulla voi-sokerikreemillä. Muotoilin ylimääräisiksi jääneistä kakkupohjan reunapaloista Paavolle kädet  ja jalkapallon ja kreemitin nekin. Päällystin kakun punaisella marsipaanilla, jonka värjäsin vielä kirkkaammaksi punaisella pastavärillä. Leikkasin valkoisesta sokerimassa/kaulintamassa seoksesta silmät sekä jalkapallon ja pursotin marsipaanipuristimen avulla mustasta sokerimassata Paavolle suun ja ripset. Leikkelin mustat osat jalkapalloon myöskin sokerimassasta ja tein nimen muottien avulla vihreäksi värjätystä kaulintamassasta.

Reseptin kakkupohjaan otin Olivia-lehden nettisivuilta. Välissä olevan suklaa-voi-sokerikreemin valmistin vaahdottamalla 125 g voita ja 2 dl tomusokeria ja lisäämällä seokseen 200 g sulatettua tummaa suklaata.

Suuren suuret onnittelut Aapolle!! Toivottavasti kakku säilyi ehjänä perille asti! =)