Tänä viikonloppuna juhlittiin myös Veikan toisen serkkupojan synttäreitä. Kaksi vuotta täyttävän Joonatanin suuren ihailun kohde on Salama McQueen, tai siis Auto McQueen niinkuin hän sen sanoo, joten kakun aihekaan ei ollut kovin epäselvä. Salama on niin monen pienen pojan ihailun kohteena, että sellainen kakkukin löytyy lähes jokaisesti kakkublogista. Itselleni tämä oli kuitenkin ensimmäinen laatuaan, joten mielelläni ryhdyin autoa väsäämään.

Kakku on neljän munan sienikakku ja täytteenä samat kuin Late lammas -kakussakin eli limellä maustettu vadelmamousse, kuningatarhilloa ja kostutukset sekamehulla. Päällinen on kaulintamassaa, jonka alla voi-sokerikreemi. Salamaan otin mallia kuvahaulla löytämästäni Salama McQueen piirroskuvasta ja kakun taustaan taas löysin mallin brittiläisestä blogista. Taivaalle sivelin valkoisella tomuvärillä hennosti pilviä, mutta valokuvissa niitä ei näköjään juuri erota.

Salaman tein punaisesta marsipaanista, jota värjäsin pastavärillä vielä vähän kirkkaamman punaiseksi. Valkoiset ja mustat osat ovat sokerimassaa. Lisäksi maalasin vielä pastaväreillä kylkien ja konepellin koristeet sekä renkaiden tekstit ja vanteet. Lopuksi rajasin koko auton mustalla värillä. Ohuin omistamani sivellin on numeroa 00, mutta näissä töissä sekin tuntuu välillä huiman paksulta. Pitäisi joku kerta käydä siis hankkimassa vielä ohuttakin ohuempi sivellin!

Onnea vielä jo huimat kaksi vuotta täyttävälle Joonatanille!! Niin se aika vaan lentää! =)