Enpä juuri parempaa suklaata tiedä kuin Maraboun minttukrokanttisuklaan ja siksi halusinkin tehdä juuri siitä kakun uuden vuoden juhliin. Ohjeen niin kakkuun kuin idean koristeluunkin löysin Herkkusuut-blogista. Meitä oli juhlimassa aika isohko porukka (8 aikuista ja 8 lasta) ja siksi tein kakustakin vähän normaalia suuremman. Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen ja alla minun versioni joka siis riitti halkaisijaltaan noin 30 cm vuokaan.

Pohja:

250 g kaurakeksejä

n. 100 g oivariinia

 

Täyte:

2,5 dl Flora Vispiä

2,5 dl Flora Vanillaa

2 dl Vispikermaa

1,5 levyä Maraboun minttukrokanttisuklaata

200 g Keiju Vanilja tuorejuustoa

4 liivatetta

2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva. Itse tykkään käyttää keksipohjissa oivariinia koska se ei koveta pohjaa jääkaapissa kuten voi, mutta maistuu parmmalta kuin margariini. Alkuperäisestä ohjeesta poiketan käytin kaurakeksejä enkä minttudominoja ihan vain siitä syystä etten muistanut dominoja ostaa. =) Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä vuoan reunat. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.

Vatkaa vispit ja vanilla vaahdoksi. (Vatkasin vispit ja vanillan varmuuden vuoksi erikseen.) Sulata suklaa ja lisää siihen tuorejuusto. Yhdistä suklaaseos ja vaahdot. Kuumenna vesi ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos varovasti suklaavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada suklaavaahto keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Itse koristelin kakun puoliksi leikatuilla suklaakeksirullilla sekä sulalla suklaalla. Tähdet pursotin leivinpaperille ja annoin niiden jähmettyä. Ennen kakun päälle nostamista laitoin tähdet vielä hetkeksi pakastimeen ja tökkäsin sitten pystyyn kakun päälle.

Onnellista alkanutta Uutta Vuotta 2011!!