Viime viikonloppuna vietettiin tyttöjen iltaa, tai no vähän päivää ja yötäkin. Sanomattakin on selvää että päivään kuului tietysti hyvän seuran lisäksi myös hyvää ruokaa nyyttärimeiningillä ja jostain kummasta syystä jälkkärivastuu annettiin taas minulle. ;) Törmäsin joku aika sitten Fazerin sivuilta löytyviin jälkiruokaresepteihin ja sieltä poimin ohjeen tähän amerikkalaistyyppiseen juustokakkuun, joka siis paistettiin uunissa, mutta johon uutena juttuna (ainakin minulle) lisättiin joukkoon myös suklaata ja Marianne crushia. Alkuperäinen ohje täällä ja alla minun versioni. Tein kakun puolitoistakertaisena, jotta se riittäisi paremmin ja tein sen halkaisijaltaan n.23 cm vuokaan. Käytin 70% suklaan sijaan rainbown normaalia leivontasuklaata (46 %), digestivet korvasin kaurakekseillä ja yhden maustamattoman tuorejuuston korvasin Keijun vaniljarahkavalmisteella.

SUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:

150 g Digestive tai kaurakeksejä

60 g voita

3/4 dl Marianne Crush-rouhetta

 

Täyte:

150 g tummaa suklaata

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Keiju Vaniljarahkavalmistetta

1,9 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

1,5 dl Marianne Crushia

3 munaa

 

Päälle:

vadelmia

pensasmustikoita

tummaa ja valkoista suklaata

 

Laita irtopopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat (halkaisijaltaan n. 23cm). Murusta keksit ja sekoita niiden joukkoon voisula sekä Marianne crush. Painele seos vuoan pohjalle ja paista uuniissa 180 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä pohja ja tee sillä välin täyte.

Sulata suklaa. Notkista tuorejuustot + rahkavalmiste haarukalla sekoittaen. Lisää sokerit, Marianne Crush, munat ja sulatettu suklaa. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 1h. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä toiseksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta vielä vähän lämpimänä. Koristele marjoilla ja sulatetulla suklaalla.

Kakku oli helppoa ja nopea tehdä, ainoastaan paistaminen vei aikaan. Kakku sai myös paljon kehuja ja katosi hetkessä parempiin suihin. Kakku muistutti kosteudessaan jotenkin mutakakkua, ehkä siksi että suklainen uunijuustokakku tuntuu niin vieraalta. Marianne crush toi mukavasti mintun häivähdyksen kakkuun. Suosittelen kyllä kokeilemaan! =)