Iina ja Aapo viettävät tänään yhteissynttäreitä ja niinpä tein heille yhteisen synttärikakun. Kakku on kuuden munan sienikakku, jonka välissä on vadelmahilloa ja vadelma-mustikkamoussea eli prinsessateemaan sopivasti kuningatarmoussea. ;) Kostutukset tein vaniljamaitojuomalla ja kakku on muutenkin tehty kokonaan laktoosittomista tuotteista. Kakun pinta on liilaksi värjättyä kaulintamassaa, jonka alla on voi-sokerikreemi.

Iinan toiveet olivat selvät. Kakussa tuli olla Tuhkimo, joka suihkuttelee hajuvettä ja Tuhkimon päässä tuli olla kruunu, sillä eihän se muuten mikään prinsessa olisi! =) Onneksi sain skannatun kuvan Iinan tuhkimo-kirjan kannesta, joten oli hyvä malli, jota koitin parhaani kopioida. Tuhkimo on maalattu kaulintamassalle pastaväreillä ja leikattu muotoonsa.

Tuhkimon kasvojen maalaamista jännäsin eniten. Silmät onneksi onnistuivat aika helpolla ja enemmän päänvaivaa aiheuttivatkin suu sekä etenkin nenä. Näin pieneen kuvaan oli hankala saada mitään varjostuksia nenään ja sitä koitinkin tehdä uudestaan ja uudestaan. Välillä oli melkoinen koukkunokkainen prinsessa tulossa, mutta lopulta kuitenkin onnistuin mielestäni ihan hyvin, vaikkakin näissä kuvissa nenä aika hentoisena näkyykin. Tärkeä tiara meinasi kokonaan unohtua Tuhkimon päästä, koska mallikuvassa oli tuo hiuspanta, mutta onneksi huomasin erheen ja sain tiarankin vielä seuraaana päivänä lisättyä.

Aapo ei vielä osannut kertoa toiveistaan yhtä reippaasti kuin Iina, joten toiseen osaan kakusta sain vapaat kädet. Nalle Puh on yksi niistä hahmoista, jonka olen kakun päälle halunnut toteuttaa ja kun törmäsin sattumalta suloiseen kakkua kantavaan Nalle Puhin kuvaan, päätin tehdä sen Aapolle. Leikkelin Puhin kaulintamassasta ja maalasin ääriviivat mustalla pastavärillä. Lisäsin vielä muutaman ilmapallon kakuun, koska Aapo kuulemma kovasti tykkää imeskellä ilmapallojen suita. =D

Oikein hauskoja synttäreitä Iinalle ja Aapolle! Harmi ettei itse päästy paikalle mukaan juhlimaan.