Kokeilin vähän toisenlaista vähähiilihydraattista juustokakkuversiota tuunaamalla edellistä limejuustokakun reseptiä. Tuunaus kannatti, sillä vadelmalisäys teki tästä mielestäni vieläkin paremman, vadelmien vähän tasoittaessa limen kirpeyttä. Koristeluun käytin tällä kertaa aiemmista kakuista ylimääräiseksi jääneitä sokerimassakukkia sekä suklaanmakuisia koristerakeita. Kakku on pieni, halkaisijaltaan vain n. 18 cm.

VHH VADELMA-LIMEJUUSTOKAKKU

Pohja:

n.50 g pähkinärouhetta ja mantelijauhetta

n. 50 g voita

 

Täyte:

3 liivatetta

n. 2 rkl lime tiivistettä

200 g Maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

n. 250 g vadelmia

vanilja-aromia

makeutusainetta

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata voi ja lisää pähkinärouheeseen. Itse käytin n. 40 g pähkinärouhetta, johon lisäsin vähän mantelijauhetta kunnes koostumus oli sopiva. Vuoraa halkaisijaltaan n.18 cm olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat esim. Keiju Sprayllä. Levitä pähkinäseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.

Pehmennä tuorejuusto vatkaamalla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pakastevadelmat (kotimaiset!) ja paseeraa vadelmista siemenet pois painelemalla ne siivilän läpi. Lisää sileä vadelmaseos tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen.  Mausta seos vanilja-aromilla ja makeutusaineella. Lisää vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää makeutta tarvittaessa. Kaada seos vuokaan pohjan päälle hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele mielesi mukaan.