Ystävien Inka tyttö täyttää 4 vuotta ja toivoi kakkuunsa Nemoa! Mikä ihana aihe, kiitos siis Inkalle, tätä oli niin hauska tehdä! =) Inka toivoi kakkunsa täytteeksi mansikkaa, banaania, appelsiinia kirskikkaa ja munia. Äiti kuitenkin puuttui peliin sen verran että keitetyt munat jätettiin kakusta pois. ;D Lopulta laitoin täytteeksi mansikka-appelsiinimoussea sekä survottua banaania. Liuotin moussen liivatteet appelsiinimehuun ja lorottelin sitä muutenkin täytteeseen makua antamaan. Harmikseni laitoin kakkuun normaalit 4 liivatelehteä, mutta täytteen runsas määrä ja mansikoiden mehu sekä appelsiinimehu tekivät siitä sen verran notkeaa, että olisi ollut hyvä laittaa pari liivatetta lisää. Koossa kakku kuitenkin pysyi tälläkin liivatemäärällä, mutta reunoista tahtoi jäädä vähän muhkuraiset. :-/ Käytin appelsiinimehua laimennettuna myös kakun kostutukseen. Kakkupohjana on neljän munan sienikakkupohja.

Kakun reunoille innostuin väsäämään erilaisia koralleja sekä Nemon kavereita. Kaikki koristeet sekä kakun päällinen ovat kaulintamassaa. Hahmohin maalailin yksityiskohtia pastaväreillä. Yllä olevan merihevosen leikkasin luonnonvalkoisesta kaulintamassasta ja maalasin hahmon kokonaisuudessaan. Purppurat korallit on tehty marsipaanipursottimen avulla.

Niin paljon on aikaa siitä kun olen Nemo-leffan nähnyt, etten enää muista näiden kaverien nimiä, mutta tämä tyyppi tässä on kyllä väritykseltään ehdottomia suosikkejani. Maalailin myös kakun pintaan valkoisella pastavärillä sinne tänne muutaman hennon kuplan.

Tässä vielä muutamat kaverukset ja vähän lisää koralleja. Jotenkin on tuo koristeiden maalaaminen alkanut viedä yhä enemmän mukanaan. Vanhat piirustusinnostukset ne taitaa sieltä jostain heräillä henkiin. =) Hmm samalla on tainnut kadota se mun "less is more" filosofiakin jonnekin... ;-D

Lähikuvaa vielä itse päähenkilöstä eli Nemosta. Leikkasin hahmon irti oranssiksi värjäämästäni kaulintamassasta ja maalasin valkoiset ja mustat yksityiskohdat pastaväreillä.

Kovasti nyt kiiltelee ja peilailee auringonvalossa nämä kuvat.

Onnitteluteksti on tehty sokerimassasta ja siinä koitin jäljitellä leffan logon tekstimallia.

Suuren suuret onnittelut vielä Inkalle! =)