Sakari viettää yksivuotissynttäreitä huomenna. Sankari itse ei vielä osannut toiveita kakkuun kertoa, mutta onneksi siskot auttoivat ja kertoivat Sakarin haluavan merirosvoaiheisen kakun. Äiti vielä vinkkasi että ehkä jotain kilttiä, kuten merirosvoja Mauri Kunnaksen tapaan ja niinpä suunnistin vekkulin kirjahyllyyn Kunnaksen kirjoja selailemaan ja siitähän se ajatus sitten lähti. Tällä kertaa merirosvot saivatkin sitten saaliikseen mitäpä muutakaan kuin kakkua... =)


Kakku on neljän munan sienikakku ja täytteenä on vaniljamoussea sekä karhunvadelmamoussea. Vaniljamoussen ohjeen pongasin Helmeilevää blogista ja se kuulosti niin hyvältä että oli pakko heti testata. Kiitokset siis Helmi.fi:lle ohjeesta. Kostutukset vaniljamaidolla ja päällinen kaulintamassaa, jonka alla voi-sokerikreemi. Maalasin koko kakun päällisen kokoisen kakkukuvan kaulintamassalevylle, koska hahmot olivat niin yksityiskohtaisia, etten viitsinyt edes yrittää leikata niitä irralleen. Hiekan maalasin vaaleanruskealla ja päälle ripottelin kaurakeksimuruja. Palmut ja onnittelutekstin leikkelin erikseen kaulintamassasta.

Yhdistin kakkuun kolmea eri piirrosta. Nämä merirosvot, lokit ja käärme aarrearkkuineen ovat siis eri kohdista merirosvokirjaa napattuja. Nappasin kirjasta kameralla kuvat, jotta sain hahmot koneelle ja siten helposti suurennettua haluamani kokoisiksi. Piirsin hahmot voipaperille lyijykynällä suoraan tietokoneen ruutua vasten. Sitten piirsin ääriviivat elintarviketussilla toiselta puolelta voipaperia ja asetin sen puolen ympyräksi kaulittua kaulintamassalevyä vasten. Seuraavaksi kävin ääriviivat läpi lyijykynäpuolelta varovasti ohuella marsipaanityökalulla painaen, jotta elintarviketussi tarttuisi levyn pintaan. Tussilla tehdyt viivat ehtivät kyllä kuivua osittain liikaa, mutta levyyn jäivät ääriviivat kuitenkin painaumina joiden avulla aloin sitten maalata kuvaa pastaväreillä.

Lopuksi tein hahmoille ääriviivat ohuella pensselillä mustalla pastavärillä ja maalasin taivaan sekä hiekan. Taivas jäi vähän epätasaisen väriseksi, mutta tällaisessa sarjakuvamaisessa maalauksessa se ei mielestäni haittaa.

Suunnittelemani kakun unohdin maalata aarrearkkun sisään, mutta lisäsinkin sen sitten erikseen sokerimassasta leikkaamalla. Vihreät rakeet ovat koristesokeria. Näitä hahmoja oli kyllä niin mukava väritellä. Ihan kuin olisi päässyt pitkästä aikaa värityskirjan kimppuun! =D

Tämän kakun myötä taidankin jäädä pienelle äitiyslomalle. Sen verran saavat nämä helteet jalat ja nivelet turpoamaan, että alkaa kakkujen vääntäminen olla aika haastavaa ja vähän alkaa vatsakin olla tiellä kakkuja tökkimässä. ;) Toivottavasti kuitenkin pian palaillaan taas asiaan. Kiitokset kaikille täällä käyneille! Eiköhän joitain päivityksiä blogiin kuitenkin vielä saada, viimeistään sitten ristiäiskakun muodossa alkusyksyllä. =) Mukavaa kesää!