Aiemmin on tullut parikin kertaa leivottua mansikkaista pannacotta-kakkua Kinuskikissan ohjetta mukaillen. Tällä kertaa muokkasin kakusta jouluisamman karpaloversion pikkujouluja varten ja kyllä olikin herkkua! Kirpeä karpalo ja makea vanilja sopivat täydellisesti yhteen ja luulenpa että väsään samanlaisen raikkaan kakun myös joulun jälkkäriksi. Tässä vielä muokkaamani ohje:

KARPALOPANNACOTTA-KAKKU

Pohja:

200 g Domino keksejä

50 g voita

 

Täyte:

7 liivatelehteä

2 dl vispikerma

2 prk (á 200g) vanilja rahkaa

n.1,5-2 dl sokeria

n.2 rkl vettä

200 g karpaloita

 

Pannacotta-kerros:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

3 dl maitoa (maitojuomaa)

2 rkl sokeria

1 vaniljatanko

 

Koristelu:

tummaa suklaata

vispikermaa

muotoilusuklaata (ohje täällä)

pikeeriä

Peitä halkaisijaltaan n. 22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Suihkauta vuoan reunoille Keiju Spraytä. Murskaa Dominot. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Kiehauta karpalot veden kanssa ja soseuta. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Anna jäähtyä hieman. Sekoita liivate-karpalosose täytteeseen. Tarkista sokerin määrä, täyte saa olla hieman kirpakkaa. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada varovasti vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse spritsasin kakun päälle suklaata ja pursotin vispikermasta palleroita, joiden päälle asettelin muotoilusuklaasta tekemiäni ja pikeerillä koristelemiani tähtiä.