Lokakuun lopulla tein hääpäiväksi miehelleni vähähiilihydraattisen vadelmajuustokakun mustaherukkakiilteellä. Kuvaa ei tullut otettua, mutta herkkua oli näin ei-karppaajankin mielestä. Tein kakun kokonaan ilman pohjaa, sillä jotenkin pähkinäpohjat eivät ole olleet makuuni. Kakku toimi loistavasti ilman pohjaakin ja niinpä ajattelin kokeilla muitakin versioita. Isänpäivänä oli vuorossa limekakku, mutta limen kanssa makeutusaine paistaa mielestäni mausta liiaksi läpi. Mies kyllä tykkäsi kovasti siitäkin. Sitten törmäsin kaupassa Maraboun 70% Cocoa Mint levyyn ja ajatus minttusuklaakakusta heräsi. Tänään sitten tuli sopivasti kahvitteluvieraita, joille pääsin kakkua tarjoamaan. Itse tykkäsin tästä kovasti. Eihän tämä mikään tosi karppaajan kakku ole, mutta laskeskelin koko kakussa olevan hiilareita n.76g eli palasessa n.7-10g, joten hyväkarppaajalle sopii oikein mainiosti (max. 100g hiilareita/pvä). Koristelin kakun tummalla suklaalla, kermavaahtonokareilla ja muotoilusuklaasta tekemilläni sydämillä. Kakun koristeluidea, niin kuin muotoilusuklaan ohjekin, on kopsattu sakarisokerin ihanasta blogista.

Vähähiilihydraattinen minttusuklaajuustokakku (n.8-10 annosta)

(Keiju spray)

3 Liivatelehteä

4 dl Vispikermaa

200 g Maustamatonta tuorejuustoa

150 g Marabou Cocoa Mint 70%

Makeutusainetta esim. Hermesetas

n. 2 rkl vettä

suklaata ja kermaa vaahdotettuna koristeluun

Tein kakun suoraan tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunan avulla. Laita irtopohjavuoan reuna (halkaisija n. 18cm) lautaselle ja suihkuta reunoille sekä lautaselle vähän Keiju spraytä (vuoasta irrottaminen helpottuu ja reunoista tulee kauniimmat). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Lisää makeutusainetta makusi mukaan. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

Huom! Kakusta tulee melko pieni, koska pohjaa ei ole.