Lilli tyttönen täytti viime viikolla jo puoli vuotta ja tänään vietettiin pienet kahvitukset sen ja isoveljen eilisten nimpparien kunniaksi. Kakkuun tuli koristeeksi Lillin kovasti riepottelema ja äidin mielestä todella suloinen pehmolelu Lenni Lokinpoikanen, sekä isoveljen toiveesta poliisiauto eli Autot-leffan seriffi. Kakku oli pieni kolmen munan sienikakku, jonka täytteenä oli mansikkainen caipirinhamousse. Päällinen ja koristeet ovat sokerimassaa sekä marsipaania.

Kakun reunaa koristavat sankareiden nimet ja alareunaa laitoin kiertämään puolikkaita marsipaanikukkia, jotta siniseen kakkuun tuli ripaus jotain tyttömäistäkin. ;)

Kahvipöytään tein myös elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Ilmakuivattua kinkkua sisäänsä kätkevään herkkuun löysin ohjeen täältä maku.fi sivustolta. Ruishiivaleipää ei kaupasta löytynyt, mutta ruispaahtoleipä toimi ihan mainiosti. Cantaloupemelonista pyörittelin palluroita, kuten oli ohjeessakin, mutta en saanut niitä mitenkään nätisti aseteltua kakun päälle, joten tarjoilin ne lapsille ihan erikseen kulhosta. =) Itse tykkäsin tästä kakusta kovasti. Mielestäni shakkiruutumainen kuvio näytti hauskalta ja kakku oli mehukas ilman kuorrutustakin, oikeastaan parempikin kun ei tuorejuustoa tms. ole niin paljon. Leipäviipaleista pois leikatuista reunoista tein snackseja pyörittelemällä niitä valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä, suolaamalla ja kuivattamalla niitä sen jälkeen uunissa. Niistä tulikin lasten keskuudessa suuri hitti ja hyvältä maistuivat kyllä omassakin suussa.