Tämä marjapiirakka on ykkönen niin pohjansa reseptin (kaikkia aineksia tulee yksi yksiköllinen), helppoutensa kuin makunsakin vuoksi. Pohjan reseptin olen saanut äidiltäni ja olen muokannut sitä vain vaihtamalla osan jauhoista spelttijauhoihin. Täytteeseen käytän mitä vain marjoja sattuu olemaan taikka vaikka omppuja ja aina tulee herkkua. Tällä kertaa laitoin piirakkaan mustikoita ja karhunvadelmia.

JOGURTTINEN YKKÖSMARJAPIIRAKKA

pohja:
1 dl sokeria
100 g voita
1 muna
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
n.1/2 l marjoja

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Valmista pohja vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele jauhoitetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on melko pehmeää. Ripottele pohjan päälle jäiset marjat ja valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi. Kaada täyte marjojen päälle ja paista piirakkaa uunissa alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Jäähdytä ja herkuttele.