WP_20150429_18_55_51_Pro.jpg

Juhlimme vappua kolmen ystäväperheen kesken nyyttäriperiaatteella ja yllättäen minulle napsahti jälkkäristä huolehtiminen. Törmäsin leivontafoorumilla näihin ihaniin gelatiini- eli liivatepalloihin, joita oli ihan pakko päästä kokeilemaan. Siitäpä sain innostuksen taas pitkästä aikaa kakun väsäämiselle. Kakun sisälle tein Kinuskikissan ohjeella herkullisen kirpsakkaa lemon curdia (http://www.kinuskikissa.fi/lemon-curd-sitruunatahna/) sekä hopeatoffeetäytettä (http://www.kinuskikissa.fi/hopeatoffeetayte/).

WP_20150422_16_12_33_Pro.jpg

Yllä vielä kuva pelkistä palloista, jotka tien jo viikkoa aiemmin. Pallojen kuivumiseen kannattaakin varata aikaa päivä tai mieluummin kaksi. Kaikki pallot eivät ole ihan tasaisen muotoisia sillä liivateseokseni alkoi jäähtyä ja olla liian paksua, ennen kuin ymmärsin lämmittää sitä mikrossa aina uudelleen.Keltaiset pallot tein vedellä laimennetun appelsiinimehun, kimallejauheen ja liivatejauheen seoksesta. Muut värit tein vesi-liivateseoksesta, jota värjäsin pastaväreillä ja kimallejauheella. Pyörittelin kaikkiin palloihin yhteensä kolme kerrosta liivatetta ja annoin pallon aina kuivahtaa muutaman minuutin kerrosten välillä. Ohje näihin hauskoihin palloihin löytyy täältä: http://www.cakecentral.com/tutorial/22289/how-to-make-gelatin-bubbles

Mukavaa vappua! =)