Äitienpäiväksi tein tämän hetkistä lempikakkuani, eli kolmen suklaan juustokakkua, jota on tullut jo muutamaankin otteeseen leivottua. ;) Tällä kertaa kokeilin kakun paistossa Pullahiiren vinkkejä eli paistoin kakun vesihauteessa ja pitkällä paistoajalla, jolloin kakun pinnasta tuli kauniin tasainen eikä reunat kohonneet ja pinta repeillyt, kuten uunissa paistettaville juustokakuille tahtoo usein käydä. Pullahiiren kakun resepti oli perinteisempi juustokakku, mutta kokeilin kuitenkin samaa paistoaikaa tällekin kakulle. Vuorasin siis kakkuvuoan ulkopuolelta tuplafoliolla ja laitoin vuoan syvälle pelille vesihauteeseen. Paistoin kakkua ensin 170 asteessa 45 min, sen jälkeen 100 asteessa noin 30 minuuttia jonka jälkeen pidin kakkua vielä n. 20 minuuttia sammutetussa uunissa. Kakun pinta tahtoi tummua vähän liikaa, joten laitoin kakun päälle leivinpaperin paiston loppuvaiheilla. Vähän lyhyempikin paistoaika olisi varmaan tälle kakulle riittänyt, mutta vesihaude oli kyllä muuten loistojuttu, sillä kakusta tuli todella tasainen. Täytyy siis pitää vinkki mielessä jatkossakin!

Kakun päälle tein sokerimassasta jo aiemmin viikolla kolme sokerimassakukkaa, jotka olivat kakun kohokohta ainakin 2- ja 3-vuotiaille serkuksille. Kukkiin otin mallia itse kukkamestarilta eli Ebeltä Mansikkamäen blogista.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! =)