Kerttu ja Elsa viettivät tänään yhteissynttäreitä ja toivoivat kakkuunsa tällä kertaa heitä itseään esittäviä tyttöjä sekä perheen uutta lemmikkia, Vinski hamsteria. Täytyy sanoa että tytöt osaavat kyllä aina heittää haasteita leipurille! ;) Aiemmin olen tehnyt heidän synttäreilleen mm. diskopallokakun sekä barbapupun. Päädyin tekemään hahmot kolmiulotteisena, vaikka olenkin sitä hieman vierastanut lyhistymisvaaran vuoksi. Kiitos ehkä viikolla jyllänneiden pakkasten marsipaani ei pehmentynyt liikaa käsissäni ja hahmot pysyivät pystyssä. Tyttöjen muotoiluun hain vähän vinkkiä Rouva-V:n blogista ja Vinskiin kuvahaun avulla niin kakunkoristeista kuin aitojen hamsterien kuvistakin.

Kakku on kolmen munan suklainen sienikakku ja täytteenä sama kinuskinen daim-mousse kuin lohikäärmekakussakin. Päällinen ja koristeet ovat marsipaania, paitsi nimet on tehty sokerimassasta. Tyttöjen hiukset tein marsipaanipuristimella ja silmäripset sekä kulmakarvat maalasin elintarvikevärillä. Nyt tätä kuvaa katsoessa huomasin että unohdin punata posket kokonaan, höh.

Jossain netin syövereissä oli kuva, jossa hamsteri kurkkasi kakusta ja kopioin idean suoraan sieltä. Enää en valitettavasti muista ko. ulkomaisen blogin nimeä. Hamsterin viiksiksi laitoin riisinuudelia, vaikka se vähän paksua olikin. ;)

Toivottavasti tytöillä oli oikein hauskat ja onnistuneet juhlat! 

Onnea vielä Elsa & Kerttu!! =)