Tein viime syksynä Jasperille nimppari/tuparikakun kirahviaiheella. Nyt juhlitaan jo Jasperin 1-v synttäreitä ja tällä kertaa toiveena oli Aku Ankka autoineen tai sitten vauva-Aku. Akun punainen auto houkutteli sen verran, että päädyin siihen vaikka vauva-Akukin on äärettömän suloinen hahmo. Kakku on seitsemän munan sienikakku, jonka täytteenä on mansikka-mustikkamousse sekä kuningatarhilloa. Kostutukset on vaniljamaitojuomaa ja päällinen kaulintamassaa, jonka alla voi-sokerikreemi.

Akun autoineen tein jo paria päivää aikaisemmin maalaamalla sen kaulintamassalevylle ja leikkaamalla irti. Mallina käytin netistä löytämääni värityskuvaa, jossa ei tietenkään ollut värejä vaan pelkät ääriviivat. Kuvaa maalatessani etsin netistä sitten auton ja Akun kuvia ja hämmästyin miten erilaisia versioita niin Akusta kuin autostakin kulkee. Aiemmin en ollut niinkään kiinnittänyt huomiota siihen, että Akun vaatetus on välillä musta, välillä sininen ja autostakin riitti yksityiskohdiltaan monta erilaista versiota. Aku Ankkoja on kuitenkin tullut aikoinaan luettua melkoisen monta vuotta, mutta niin ovat kai tarinat silloin vieneet enemmän mukanaan. =)

Kuusikon tein maalaamalla vihreällä pastavärillä suoraan kakun pintaan. Myös vauhti/jarrutusviivat maalasin mustalla pastavärillä suoraan kakun pinnalle. Viimeksi kirahvikakun kanssa kävi nolosti ja kakun päällä olevaan nimeen eksyi väärä kirjain. Tällä kertaa olinkin sitten tarkkaakin tarkempana ettei Jasperista tullut taas Jesper! ;)

Alkujaan oli tarkoitus tehdä kakusta pohjaväriltään pelkästään sininen, mutta innostuin sitten vähän yrittämään niin tietä, nurmikkoa, pilviä, taivasta kuin kuusikkoakin. Kaulitsin ensin tien ja nurmikon rinnakkain olevista kahdesta vihreästä ja yhdestä ruskeasta pötkylästä. Sitten kaulitsin sinisen taivasosuuden, jonka päälle kaulin valkoisesta massasta leikkaamani pilvet. Lopuksi yhdistin maan ja taivaan kaulimalla ja siirsin levyn varovasti kakun päälle. Kynäruisku olisi niin kätevä tällaisissa kakuissa, mutta ehkä vähän liian ammattimainen kuitenkin omassa käytössä...

Suuren suuret 1-v synttärionnittelut Jasperille!