Äitienpäivän tiramisu suklaakuorrutteella
ÄItienpäiväksi tein tiramisua vähän muokkaillen vanhaa hyvää ohjetta. Tällä kertaa laitoin kakkuun keksipohjan sijaan ohuen kakkupohjan, tein täytekerroksesta vähän isomman ja päällystin koko kakun suklaalla. Vähän jännäsin miten suklaakuorrutus onnistuu ns. juustokakun päälle, mutta koska se oli Kakkutaloltakin onnistunut niin pakkohan sitä oli kokeilla. Hyvin onneksi onnistui ja herkkua oli. =) Alla ohje:
TIRAMISU

pohja:
1 munan sienikakku
kahvia
1 rkl kahvilikööriä

täyte:
3 dl kermaa
375 g rahkaa (1 1/2 prk)
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl kahvilikööriä
5 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
vuoan voiteluun Keiju spraytä

päälle:
200 g tummaa suklaata
1 kuohukermaa
nokare voita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala (ympyrään kannattaa jättää muutaman sentin levyinen liuska joka tulee reunan välistä vuoan ulkopuolelle ja joka helpottaa kakun siirtämistä. Liuskan voi myöhemmässä vaiheessa leikata pois). Voitele vuoan reunat esim. Keiju sprayllä niin kakku lähtee nätisti irti. Laita kakkupohja vuoan pohjalle ja kostuta se kahvi/kahvilikööriseoksella.

Vaahdota kerma. Sekoita maitorahkaan muut aineet ja liivatelehdet kiehuvaan veteen liuotettuna. Älä säästele turhaan liköörissä vaan maistele ja lisää tarvittaessa. ;) Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti, mieluusti seuraavaan päivään.

Sulata suklaa ja lämmitä kerma kuumaksi, muttei kiehuvaksi. Yhdistä ja sekoittele vispaamatta tasaiseksi. Lisää lopuksi nokare voita. Anna suklaaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Irroita tiramisu vuoasta, siirrä pohjankokoiseksi leikatulle kakkupahville ja ritilän päälle, jonka alla on leivinpaperi. Leikkaa siirrossa apuna ollut leivinpaperisuikale pois. Kaada suklaa kakun päälle ja sipaise pari kertaa lastalla, jotta kuorrute valuu reunoillekin. Siirä kakku varoen takaisin jääkaappiin. Koristelin kakun vasta juuri ennen tarjoilua, koska pelkäsin marsipaanin sulavan hieman hikoilevaan suklaapintaan. Herkuttele! =)

Kakku ennen kuorruttamista.

Pintaan jäi vähän ilmakuplia, mutta enpä antanut sen häiritä. ;)